20 czerwca >> Stawiguda
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 21:52 #223
przez marcin
Replied by marcin on topic O:20 czerwca >> Stawiguda
Czas i miejsce ustalimy w tygodniu,jak bede pewny na 100% ze pojade,najpunziej w piatek dam znac.Zbiorka na os.Mazurskim o 9.30.Musimy wyjechac o 8.45 i na spokojnie zajedziemy na czas.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 21:41 #222
przez pawel
Replied by pawel on topic O:20 czerwca >> Stawiguda
A to, że w drodze powrotnej jest pod górkę. to ma jeden plus: w drodze na rajd jest z górki
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 21:38 #221
przez pawel
To chyba dobry pomysł... tylko o której się spotkamy, żeby dojechać na czas? Teoretycznie sprawdzałem, gdzie jest ta pętla na os. Mazurskim na Zumi, ale w praktyce nie wiem, ile się tam jedzie. Biorąc pod uwagę to, że zaczyna się to o 9:30 (to oznacza, że mozna być o 9:50 ), myślę, że z 40-45 min. wcześniej trzeba by było jechać... a z tym pod górkę... ostatnio wszyscy mieli pod górkę między Łupstychem a Gutkowem
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 20:54 #220
przez marcin
Wiec nie tylko ja mam pod górke do domu
Proponuje w takim razie ustawke przed wyjazdem w niedziele,gdzies na Baltyckiej np kolo Kuzni i dalej na zbiórke
Poza tobą wiem ze jest jeszcze jedna pani z gutkowa ktora tez brala udzial w rajdach wczesniej.
Proponuje w takim razie ustawke przed wyjazdem w niedziele,gdzies na Baltyckiej np kolo Kuzni i dalej na zbiórke
Poza tobą wiem ze jest jeszcze jedna pani z gutkowa ktora tez brala udzial w rajdach wczesniej.
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 20:34 #218
przez pawel
A więc, Marcinie, ja także jestem z gutkowa. Moglibyśmy razem jeździć na rajdy wtedy nikt się nie zgubi, a poza tym, razem raźniej.
- kazios
- Wylogowany
2010/06/16 20:10 - 2010/06/16 20:12 #217
przez kazios
Replied by kazios on topic O:20 czerwca >> Stawiguda
smar płynny można olać Nie dojdzie tam gdzie trzeba i wypłynie po tygodniu. Trzeba rozebrać i nasmarować najlepiej specjalnym smarem przeznaczonym do łożysk. Przeczuwam, że po skandii rower był myty myjką ciśnieniową na lotnisku rada na przyszłość, podczas mycia omijać wszystkie smarowane elementy, smar bardzo szybko się wypłukuje
Ostatnia2010/06/16 20:12 edycja: kazios od.
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 19:47 #216
przez marcin
By nasmarowac pedaly raczej trzeba rozkręcac,tak mi sie wydaje,osobiscie nie robilem tego.
Podjedz do serwisu i po sprawie
Podjedz do serwisu i po sprawie
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 19:41 #214
przez marcin
tak,jak widac w opisie
to oznacza ze mam zawsze pare kilo wiecej tam i z powrotem ,i zawsze pod gorke w drodze powrotnej do domu
to oznacza ze mam zawsze pare kilo wiecej tam i z powrotem ,i zawsze pod gorke w drodze powrotnej do domu
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 19:29 #213
przez pawel
A... zapomniałem o jednym: w jaki sposób nasmarować pedały (piasatę?)? Jak próbowałem zalać położony na boku rower smarem (płynnym) i zostawiałem go nawet na kilka godzin, to jak stawiałem rower na koła, wszystko (albo prawie) skapywało na ziemię, a w czasie pedałowania rower okropnie piszczy i skrzypi. Czy żeby smar dostał się do środka, muszę rozkręcić całość?
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 19:15 #212
przez pawel
Cóż... dzisiaj byłem na rowerze i jeszcze czuję efekty Skandii, ale na rower zawsze (prawie) jest czas i uważam, że będę chciał jechać dalej po 70km. Do zobaczenia w niedzielę.
PS
Jesteś z gutkowa?
PS
Jesteś z gutkowa?
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 18:29 #211
przez marcin
Czy bedzie alternatywna droga powrotu to sie okaze w praniu zapewne,jak ktos bedzie chcial przedluzyc rajd to mozna sie dogadac z kims jeszcze chetnym i pojechac dalej,ale czy jestes pewny ze bedzie ci sie chcialo dokladac drogi po 70km? hehe
Ale bywa tak ze apetyt rosnie w miare je(ż)dzenia
do zobaczenia w niedziele
Ale bywa tak ze apetyt rosnie w miare je(ż)dzenia
do zobaczenia w niedziele
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/06/16 16:32 #210
przez pawel
A będą momenty, w których będzie można wybrać: asfalt czy teren? Może jakaś alternatywna droga powrotu (kilka(-naście) kilometrów więcej)?
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
2010/06/15 23:23 - 2010/06/15 23:33 #209
przez i bike you*
20 czerwca >> Stawiguda was created by i bike you*
Trasa na najbliższą wyieczkę przetarta.
Pobocza poszerzone, wyrwy w drogach zasypane, zakręty wyprostowane, a tamtejsza przyroda podrasowana, podmalowana i wypucowana
Jak mówiliśmy ostatnio, dystanse będą raczej zwiększane (choć to nie norma) na kolejnych trasach i akurat na tej \"przejażdżce\" uzbiera się około 70 km.
Poniżej fotki poglądowe z trasy w kolejności mijającej się z chronologią. Na razie, rzecz jasna bez naszego radosnego peletonu
Pobocza poszerzone, wyrwy w drogach zasypane, zakręty wyprostowane, a tamtejsza przyroda podrasowana, podmalowana i wypucowana
Jak mówiliśmy ostatnio, dystanse będą raczej zwiększane (choć to nie norma) na kolejnych trasach i akurat na tej \"przejażdżce\" uzbiera się około 70 km.
Poniżej fotki poglądowe z trasy w kolejności mijającej się z chronologią. Na razie, rzecz jasna bez naszego radosnego peletonu
Ostatnia2010/06/15 23:33 edycja: i bike you* od.
Czas generowania strony: 0.118 s.
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- 20 czerwca >> Stawiguda