RAJD DZIKI nr 30 GILGAJNY Z BARBÓRKĄ W TLE
- marcin
- Wylogowany
Ponownie pochwałki za kmz,wszystko pięknie widac gdzie byliście i gdzie były postoje i o której godz.
I widac że nad Gilgajnami zabawiliscie prawie 2godz
Dobra robota tom
Sam wspomagam sie Google Earth przed planowaniem trasy ale nie zapisuję sciezki w trakcie jazdy.
Bardzo przydatne narzędzie do analizy przejechanej trasy
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- tom
- Wylogowany
Radości z rozpoczęcia rajdu nie było granic...
Ekipa na początek (i koniec)rajdu
W okolicach Szynowa
Kto był szybszy od migawki? (bez nagród!)
Tak budowano Polskę Ludową, ale zmiana gumy wypadła
lepiej
Kościół w Radostowie...
...i pod sklepem w Radostowie
,,O, gumki to moja specjalność\"
Zaraz będzie po problemie.
Parking dla rowerów nad j. Gilgajny
Jest ognicho, słońce, woda...
...i kiełbachy i pogoda.
Dorzucę kilka ciekawostek satelitarnych.
- tom
- Wylogowany
Oczywiście tak jest, chociaż akurat testowałem fotkę, która weszła dopiero przy 120 kB.
A więc standardu nie ma.
Ten spieprzony program przez 2 sekundy niby informuje, że plik jest za duży, ale jeśli ekran ma się przewinięty do samego dołu, to nawet nie wie się, z jakiego powodu plik nie wchodzi. Ale to już zawiłości...(prawda Mirku?) . Już kończę z tym tematem.
Ale pierwszy raz już miałem . Nawet było przyjemnie, hehe.
Dzięki za porady, a zaowocowały tym, że zamieściłem kilkanaście zdjęć z rajdu andrzejkowego. Może nic nie wnoszą, ale jednak.. Zapraszam.
- kr0peczka
- Wylogowany
A co do konkurencji - to raczej zbyt mocne słowo. Rozpatrywałabym to raczej jako uzupełnienie o inny punkt widzenia Pomijam fakt wielu moich niedociągnięć, ale w przyszłości postaram się je wyeliminować
- marcin
- Wylogowany
- majkel
- Wylogowany
Oprócz formy wzrasta również różnorodność dokumentacji wypraw. Widać, że mxc ma z kim współzawodniczyć Liczę że ta rywalizacja pozytywnie odbije się na i tak już dobrej jakości materiałów.
mxc napisał:
Dzis pogoda mozliwa więc w ramach odwetu za sobote,ruszam na wieże widokową nad doline Drwęcy
Czy możemy liczyć na minirelację i kilka fotek?
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- marcin
- Wylogowany
- i bike you*
- Wylogowany
www.aktywnie.olsztyn.eu/index.php/forum/...at-las-warmiski.html
jak się pozna te \"zawiłe\" zasady, to ubarwianie postów nawet licznymi fotkami nie sprawia większego problemu
poruszane przez nas kłopoty techniczne były zgłaszane tam gdzie trzeba kilka razy, na razie bez efektów...
może dostaniemy lepszą funkcjonalność forum pod tegoroczną choinkę
- Krysia
- Wylogowany
to wrzucę
Aczkolwiek po 22 to już będę spała, więc wtedy jutro dopiero.
- tom
- Wylogowany
Żeby nie przedobrzyć, również dołączam się do pochwał dla Darka, w zamierzchłych czasach już można byłoby przedstawić do odznaczenia.
Ale tak serio, to jestem pod wrażeniem swobodnego i nieomylnego poprowadzenia trasy. Popatrzyłem na G. Earth, nie ma się do czego przyczepić. Super.
A ponadto pogoda, klimat, atmosfera (nie ta gazowa), była fantastyczna.
Wertepy momentami takie, ze chyba tylko kapitan wiedział, gdzie jesteśmy. Brakowało wilków i niedźwiedzi.
A teraz z innej ,,beczki\".
No cóż, podpowiedź, ze do zamieszczenia fotek potrzeba nie więcej niż 150 kB, nie pomogła i już dostaję takiego ,,nerwa\", ze zaraz coś się stanie niedobrego. Fotki po prostu nie chcą się instalować na stronie i już. A mam ich z 2 wyjazdów.
Przecież powinno to być proste jak budowa cepa, a jednak...
A zatem na pomoc!!!!!!!!! Po 22.00
- krispi
- Wylogowany
P.S. mxc - masz konkurencję i to na niezłym ,,level\' u\'\', ha, ha !
- marcin
- Wylogowany
Udało ci sie dobry podkład wybrac,ja miałem z tym odwieczny problem.
- kr0peczka
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
Tak więc zima spalona i byle do wiosny
PS kr0peczka fajne foteczki,macie więcej?
Dzis pogoda mozliwa więc w ramach odwetu za sobote,ruszam na wieże widokową nad doline Drwęcy
- kr0peczka
- Wylogowany
Całą resztę przedmówcy zdążyli już opowiedzieć, więc nie będę się powtarzać i dorzucam kilka fot ode mnie.
PS. Brawa dla krispiego za to, że zaopatrzył nas w materiał palny w postaci przytarganej wieeeelkiej choinki. Dzięki temu rajd zyskał lekko świąteczny klimat
Jak znajdę chwilkę, zmontuję jeszcze filmik.
- marcin
- Wylogowany
- Krysia
- Wylogowany
Hihihi, to ja na tak
Nie no ja już wczoraj wiedziałam, że nie dam rady wstać w środku nocy w sobotę po całym tygodniu wstawania przed 6...
Ale zazdroszczę;(
I w sumie te 17 średnia...średnia Lidzbarka była 18.5 no dobra bez wiatru było, ale jednak...URAZ POZOSTAŁ sami widzicie jak głęboki
- Leszko
- Wylogowany
A ENTUZJAZM JEST !!!
PS. Proszę o pełniejszą relację z serwisem fotograficznym.
- krispi
- Wylogowany
Rajd, jak zawsze, pierwszoklaśny, przygotowanie trasy i prowadzenie przez darka w klasy najwyższej. Burzliwe oklaski dla niego ! Pogoda jak zwykle dopisała i nad jeziorem, jak zapowiadałem, mieliśmy prawdziwą plażę. Traska ok.90 km, średnia 17 km/h, jednak w drodze powrotnej nie było lekko. Cały czas pod wiatr i dużo było rozmokniętych i zarośniętych trawą dróg polnych, gdzie średnia dramatycznie spadała. Ogólnie extra, szczególnie, że co poniektórzy zaliczyli podjazd serpentyną pod Radostowem, tak całkiem ,,niechcący\'\' a pawel r jeszcze tam złapał kapcia. Poza tym bez przygód, ognisko przyzwoicie się spaliło, powrót w domowe pielesze nieco po 16-tej.
P.S. Jak zrobiłes konkurs ... to co z nagrodą, he, he !
P.S. bis Nikt sezonu jeszcze nie zakończył. Proponuję zakonczyć GO gdzieś w lokalu, coś koło 29-30.12.11. Entuzjazm jest !?
- marcin
- Wylogowany
1.darekw
2.Gawlus
3.tom
4.michał
5.Sulivia
6.majkel
7.Krispi
8.nie znam,ale wygląda na scotta
9.?
10.Kr0peczka
Czekam na brawa
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- RAJD DZIKI nr 30 GILGAJNY Z BARBÓRKĄ W TLE