Podsumowanie sezonu 2013 Klubu Rowerowego 4R
- AasenRSit
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- dziadek
- Wylogowany
Akcja pod kryptonimem "preludium składkowe" (dot.mojej osoby) została zakończona.
"Fundusze" zebrane, zostały przekazane w obecności świadków..............
Od tej chwili "temat składek"(dot.mojej osoby)uważam za zamknięty.
"dziadek"
- Maro
- Wylogowany
- wegorz23
- Wylogowany
Ale czy nie zgodzisz się, że ludzie mocno przyzwyczaili się do darmowych imprez?
oraz, że ciężko jest zachęcić uczestników na wpłacanie wpisowego?
i bike you* napisał: > O ile wiem to we wcześniejszych latach przy organizacji rajdów zaawansowanych OA nikt nie przeznaczał swoje > wynagrodzenie na coś innego. Mam racje?
Nie masz racji, bo skąd miałbyś cokolwiek wiedzieć nigdy nie będąc w kadrze imprez, nie uczestnicząc w żadnej imprezie, itd.?
to co robi kadra z zarobioną kasą prywatnie to ich sprawa
Informacje o wycieczkach - www.gazeta.mazury.pl
- i bike you*
- Wylogowany
Nie masz racji, bo skąd miałbyś cokolwiek wiedzieć nigdy nie będąc w kadrze imprez, nie uczestnicząc w żadnej imprezie, itd.?
To nie zarzut ani pretensja, tylko stwierdzenie faktu.
Wg mnie nie jest to jednak temat do forumowego roztrząsania. Od tego są np. spotkania Klubu (najlepiej z wcześniejszym zapowiedzeniem problemu, aby zainteresowani przybyli).
p.s. Kasa (jej istnienie lub brak) NIE JEST PRAWDZIWYM PROBLEMEM. 'Dzikusy' dobitnie to pokazują. Brawo!
- wegorz23
- Wylogowany
A fakt jest taki, że podsumowanie sezonu Klubu 4R to jest impreza oddzielna - poza "Olsztyn Aktywnie".
Podsumowanie sezonu Klubu 4R - to czas i praca darmowa (wolontariacka) zarządu Klubu, a składka 20 zł miała iść na dodatkowe atrakcje a nie do kieszeni organizatorów.
A moja poniższa opinie o tym, że ludzie przyzwyczaili się do darmowych imprez wynika z moich 2-3 letnich obserwacji imprez nie tylko rowerowych ale i pieszych.
Wisia napisał: Widzisz i tu dochodzimy do sedna sprawy....
Nam tylko chodziło że skoro jest już dofinansowanie to może czasami warto choć małą część poświęcić na coś innego niż na wynagrodzenie dla prowadzących - co było zasadą we wcześniejszych latach przy organizacji rajdów zaawansowanych ...
- Wisia
- Wylogowany
Jak spojrzysz na frekwencje w rajdach "dzikich" to jest ona podobna by nie powiedzieć większa niż na rajdach zaawansowanych oficjalnych... mimo że nikt organizatorom nie płaci za ich przeprowadzenie itp...
Po pierwsze w tej wypowiedzi chodziło też o to że nie można było uczestniczyć w zamknięciu sezonu by spotkać się z ludźmi, porozmawiać itp gdy ktoś po prostu nie chce jeździć wozem drabiniastym itp. i nie je kiełbasy, wpisowe było obowiązkowe niezależnie czy korzystamy czy nie z "atrakcji" które nie dla wszystkich są atrakcjami.
Po drugie skoro jest już dofinansowanie to może czasami warto choć małą część poświęcić na coś innego niż na wynagrodzenie dla prowadzących - co było zasadą we wcześniejszych latach przy organizacji rajdów zaawansowanych ....
Myślę też że wypowiedzi są też wypadkową opinii ludzi co do poziomu organizacji rajdów w tym roku - zresztą porównanie frekwencji w tamtym i tym roku niezaprzeczalnie świadczy o tym.
To tyle, a przy okazji warto wiedzieć też o co ludziom chodzi (patrz pierwszy wpis Dziadka) a dopiero później narzekać na nich że są roszczeniowi ...
Szkoda, po prostu szkoda że tak podchodzimy do nas uczestników (bez których jakby nie patrzeć dotacji by nie było...)- zamiast zapytać o co nam naprawdę chodzi....
- wegorz23
- Wylogowany
Wisia napisał: Szkoda że uczestnictwo w podsumowaniu sezonu wiąże się z obowiązkową opłatą 20 zł, jest to praktyka dotychczas nie stosowana. W tamtym roku podsumowanie z ciepłą strawą i chwilą na refleksje co do minionego sezonu było w gratisie....wyrażam ubolewanie że zmiany idą w tą stronę....
Zauważyłem, że imprezy "Olsztyn Aktywnie" i inne np w kampanii JNT przyzwyczaiły wszystkich, że mają wszystko za darmo. Niektóre osoby są wręcz roszczeniowe. Dochodzi teraz do skrajności, że uczestnikom szkoda zapłacić nawet 5 zł za dodatkowe atrakcje na imprezie.
A fakt jest taki, że naprawdę nic nie ma za darmo. "Olsztyn Aktywnie" - kasę daję na to Ratusz. JNT tutaj kasę daje MZPITU. Wycieczki "Zamki gotyckie" były dotowane z MZPITU ... itd.
Przykro, że już ciężko ludzi zachęcić na fajne imprezy gdzie jest wpisowe.
- jarek3325
- Wylogowany
Miejsce zbiórki- Kortowo
Różynka
Gospodarstwo agroturystyczne u Kojrysa
Prezentacja multimedialna z działalności klubu 4r
- majkel
- Autor
- Wylogowany
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- dziadek
- Wylogowany
....czy fundusze którymi dysponował zarząd były nie wystarczające co "zmusiło" władze koła 4R
do szukania sponsora.
"dziadek"
- majkel
- Autor
- Wylogowany
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- dziadek
- Wylogowany
W uwagach zgłaszanych przez forumowiczów nie ma wzmianki o odbiorcy "zebranych składek",są tylko
stwierdzenia że "KLUB 4R" mógłby dokonać opłaty z "funduszy własnych"(składki członków,odpisy podatkowe,fundusze od U.Miasta).
Nie zajmujmy się "poboczami" tematu ,wypowiadajmy się w sednie tematu.
"dziadek"
- marcin
- Wylogowany
wniosek z tego taki że to opłata dla Kojrysa a nie dla 4R więc wstrzymałbym sie z tą krytyką,jasne jest że każda dodatkowa opłata boli i zniechęca mimo to myśle że scenariusz zakończenia nie jest taki głupi,gdyby była jednośc , zgoda i chęci co do udziału to chyba dałoby sie przełknąc te 20zetów i zabalować w stodole..
Sam jednak udziału nie wezme bo pracuję w sobote.
- dziadek
- Wylogowany
Wystąpiłem jako "wolny najmita" w zbiórce "funduszy" za "prowiant" którzy "skonsumowali" aktywni.
Do chwili obecnej nie "rozliczyłem" zebranych "funduszy" ,gdyż "inicjator" zbiórki wycofał się
oświadczając że on nie "mówił" o zbieraniu "funduszy".Sprawa jest w "zawieszeniu" do chwili obecnej.
"dziadek"
PS.
Świadkami rozmowy z "posłańcem" wiadomości o zbieraniu "funduszy" byli "aktywni uczestnicy" zgromadzeni przy ognisku.
- sulivia
- Wylogowany
- Wisia
- Wylogowany
- majkel
- Autor
- Wylogowany
Szczegóły tutaj:
www.4r.olsztyn.pl/home/37-spotkania/143-...u-rowerowego-4r.html
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- Podsumowanie sezonu 2013 Klubu Rowerowego 4R