wnioski na sezon 2011
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
2011/01/12 09:32 - 2011/01/12 09:34 #1178
przez i bike you*
Replied by i bike you* on topic O:wnioski na sezon 2011
podrowienia z frontu :
olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,105348,89337...ie__park_linowy.html
proszę o oklaski w ramach poklepania po pleckach
olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,105348,89337...ie__park_linowy.html
proszę o oklaski w ramach poklepania po pleckach
Ostatnia2011/01/12 09:34 edycja: i bike you* od.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/10/19 19:13 #838
przez marcin
Replied by marcin on topic O:wnioski na sezon 2011
Mozna powtorzyc niektore trasy,zwlaszcza ze napewno bedą nowi uczestnicy w przyszlym sezonie.
Oczywiscie powtarzając przetarty juz szlak warto cos pozmieniac,zmodyfikowac,dolozyc itp..
Organizatorzy napewno cos wykombinują
Mam nadzieje ze bedzie trasa do Dobrego Miasta
pzdr
Oczywiscie powtarzając przetarty juz szlak warto cos pozmieniac,zmodyfikowac,dolozyc itp..
Organizatorzy napewno cos wykombinują
Mam nadzieje ze bedzie trasa do Dobrego Miasta
pzdr
- krispi
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/10/18 17:40 #829
przez krispi
Replied by krispi on topic O:wnioski na sezon 2011
Jasne ! Wiesz przecież, że ta sama trasa jechana ,,na odwyrtkę\'\' jest już inna. Inna jest też na wiosnę, latem a najpiękniejsza...jesienią (nawet jak jest mróz a tak było ostatnio, ruszaliśmy przy -5 st.C).
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
2010/10/18 09:29 #827
przez i bike you*
czyli rozumiem, że powtórki udanych tras Wam odpowiadają?
tych oficjalnych i tych dzikich?
to byłoby ok, ponieważ jestem przekonany, że przejechanie tej samej (lub tylko nieco zmodyfikowanej) trasy choćby \"w drugą stronę\" już byłoby czyms nowym. a do niektórych wycieczek na pewno warto powrócić.
tych oficjalnych i tych dzikich?
to byłoby ok, ponieważ jestem przekonany, że przejechanie tej samej (lub tylko nieco zmodyfikowanej) trasy choćby \"w drugą stronę\" już byłoby czyms nowym. a do niektórych wycieczek na pewno warto powrócić.
- marcin
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/10/17 19:52 - 2010/10/17 20:01 #824
przez marcin
Replied by marcin on topic O:wnioski na sezon 2011
Propozycja nie do odrzuceniana sezon 2011! Po mega udanym rajdzie dzikim do Glotowa i Dobrego Miasta,doszlismy do wniosku ze warto bylo by wlączyc taka trase do programu oficjalnego.
Napewno warto zobaczyc Kalwarie Warmiską,pozatym my,rowerzysci z Olsztyna mamy wstepne zaproszenie do odwiedzin i zwiedzenia Bocianiej Baszty w Dobrym Miescie.
Gospodarz tej Baszty napewno nas przyjmie,ugości i opowie bardzo ciekawe historie zwiazne z Dobrym Miastem i okolicą
Tak więc prosimy o pozytywne rozpatrzenie tego pomyslu
Napewno warto zobaczyc Kalwarie Warmiską,pozatym my,rowerzysci z Olsztyna mamy wstepne zaproszenie do odwiedzin i zwiedzenia Bocianiej Baszty w Dobrym Miescie.
Gospodarz tej Baszty napewno nas przyjmie,ugości i opowie bardzo ciekawe historie zwiazne z Dobrym Miastem i okolicą
Tak więc prosimy o pozytywne rozpatrzenie tego pomyslu
Ostatnia2010/10/17 20:01 edycja: marcin od.
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
2010/10/15 16:57 #820
przez i bike you*
dzisiaj mieliśmy pierwsze, bardzo wstępne & robocze spotkanie w sprawie sezonu 2011.
dzięki Waszej aktywności w tym wątku, a jeszcze bardziej dzięki podzieleniem się dobrymi pomysłami podczas wycieczkowych rozgaworów mamy nadzieję na zrealizowanie kilku z nich
na razie żadnych konkretów, ani nawet mglistych zapowiedzi nie mogę przedstawić, ale ogólny obraz raczej malowany jest w różach niż szarościach
dzięki Waszej aktywności w tym wątku, a jeszcze bardziej dzięki podzieleniem się dobrymi pomysłami podczas wycieczkowych rozgaworów mamy nadzieję na zrealizowanie kilku z nich
na razie żadnych konkretów, ani nawet mglistych zapowiedzi nie mogę przedstawić, ale ogólny obraz raczej malowany jest w różach niż szarościach
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/09/27 20:49 #731
przez pawel
Replied by pawel on topic O:wnioski na sezon 2011
HURRAA!!
- krispi
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/09/27 20:35 #727
przez krispi
Widać, że grupa \"długorajdowców\" się zgrywa i krystalizuje, należałoby pomyśleć o rajdach weekendowych, z noclegiem. W województwie jest kilka miejsc wartych zobaczenia, szkoda tylko, ze to relikty \"inżynierii pruskiej\" a nie naszej np.Wilczy Szaniec, Mamerki, twierdza Boyen, Stańczyki, piramida w Rapie itp. Na stronach olsztyńskich stowarzyszeń rowerowych czytałem opisy takich wypraw organizowanych oczywiście bardziej prywatnie, w niewielkiej obsadzie. Możnaby skorzystać z tych doświadczeń. Mapa w dłoń i jazda ! Wszystko przed nami. Aktywni gromkie hurraa !
- pawel
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/09/27 16:57 #720
przez pawel
Replied by pawel on topic O:wnioski na sezon 2011
Moje uwagi:
-krótsze przerwy (15-minutowa przerwa to ciut za długo jak na postój \'przysklepowy\'), bo \'stygniemy\' i \'zastajamy się\'
-na kilku ostatnich rajdach (oprócz źródeł Łyny, ale to nieoficjalny rajd) nie było tych etapów, w których grupa dzieliła się na rowerzystów \'asfaltowych\' i \'terenowych pędzących\'
-jak byliśmy na festynie w... chyba Gadach (tam, gdzie ta wiedźma była), trzeba pochwalić organizatorów za pyszne żarło i podziękować \'załatwiaczom posiłku\'
-może jakaś delikatna sugestia na reklamach, że doszły rajdy długie, czy coś takiego
chyba wszystko, może później coś jeszcze dopiszę. Ogólnie, bardzo udany pomysł z rajdami długimi.
-krótsze przerwy (15-minutowa przerwa to ciut za długo jak na postój \'przysklepowy\'), bo \'stygniemy\' i \'zastajamy się\'
-na kilku ostatnich rajdach (oprócz źródeł Łyny, ale to nieoficjalny rajd) nie było tych etapów, w których grupa dzieliła się na rowerzystów \'asfaltowych\' i \'terenowych pędzących\'
-jak byliśmy na festynie w... chyba Gadach (tam, gdzie ta wiedźma była), trzeba pochwalić organizatorów za pyszne żarło i podziękować \'załatwiaczom posiłku\'
-może jakaś delikatna sugestia na reklamach, że doszły rajdy długie, czy coś takiego
chyba wszystko, może później coś jeszcze dopiszę. Ogólnie, bardzo udany pomysł z rajdami długimi.
- kot
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/09/27 15:36 #719
przez kot
Replied by kot on topic O:wnioski na sezon 2011
oj oj ja za takie pomysły to usłyszałem że są przecież jeszcze rajdy krótkie
- krispi
- Wylogowany
Mniej
Więcej
2010/09/27 07:21 #718
przez krispi
Tak na szybko i na świeżo : jak dla mnie wszystko było O.K. z drobnymi uwagami : zaczynać wcześniej rajdy, ćwiczyć mniej przerw \"sklepowych\" we wioskach, utrzymać pomysł połaczenia rajdu z imprezami w okolicznych miejscowościach(Sętal, Frączki, Gady, Brąswałd itp.), ustalić średni czas trwania rajdu i mniej więcej tego się trzymać, by wiedzieć o której powrót do domu.
- i bike you*
- Autor
- Wylogowany
2010/09/26 23:09 #717
przez i bike you*
wnioski na sezon 2011 was created by i bike you*
hej!
11 oficjalnych imprez mamy za sobą, a ile przed nami... to zależy głównie od naszej pomysłowości i zaangażowania
jak w każdym porządnym projekcie, tak w Oln.Akt! w najbliższym czasie odbędą się spotkania podsumowujące tych kilka miesięcy wypełnionych rowerową rekreacją dla \'zaawansowanych\'.
wiele uwag, pytań i pomysłów już od Was usłyszałem i na pewno jako \"koordynator tras zaawansowanych\" przedstawię je gdzie i kiedy potrzeba.
jeśli macie coś jeszcze w zanadrzu, nie zdążyliście nam (czyli \"kadrze\" z Klubu 4R W-M PTTK) tego przedstawić albo w ostatnim czasie wpadliście na jakiś pomysł to piszcie o tym śmiało w tym wątku.
chodzi mi np. o to, które elementy wycieczek były ok, a które trzeba udoskonalić lub usunąć z programu, które trasy można powtórzyć bez zmiany, a które rejony zostały do tej pory zupełnie pominięte, jak powinniśmy informować Olsztyniaków o akcji, jak powinna wygladać inauguracja sezonu 2011, a jak jej koniec, itd., itd...
*) nagrodami za aktywność w tym temacie będzie urzeczywistnienie najciekawszych (oraz osiągalnych logistycznie i finansowo ) pomysłów.
*) szanse realizacji wynoszą 50/50
założyciel niniejszego wątku nie ponosi odpowiedzialności za realizację tego oraz jakichkolwiek innych zobowiązaniań
pretensje proszę zgłaszać w założonym przez siebie wątku \"precz z koordynatorem!\"
11 oficjalnych imprez mamy za sobą, a ile przed nami... to zależy głównie od naszej pomysłowości i zaangażowania
jak w każdym porządnym projekcie, tak w Oln.Akt! w najbliższym czasie odbędą się spotkania podsumowujące tych kilka miesięcy wypełnionych rowerową rekreacją dla \'zaawansowanych\'.
wiele uwag, pytań i pomysłów już od Was usłyszałem i na pewno jako \"koordynator tras zaawansowanych\" przedstawię je gdzie i kiedy potrzeba.
jeśli macie coś jeszcze w zanadrzu, nie zdążyliście nam (czyli \"kadrze\" z Klubu 4R W-M PTTK) tego przedstawić albo w ostatnim czasie wpadliście na jakiś pomysł to piszcie o tym śmiało w tym wątku.
chodzi mi np. o to, które elementy wycieczek były ok, a które trzeba udoskonalić lub usunąć z programu, które trasy można powtórzyć bez zmiany, a które rejony zostały do tej pory zupełnie pominięte, jak powinniśmy informować Olsztyniaków o akcji, jak powinna wygladać inauguracja sezonu 2011, a jak jej koniec, itd., itd...
*) nagrodami za aktywność w tym temacie będzie urzeczywistnienie najciekawszych (oraz osiągalnych logistycznie i finansowo ) pomysłów.
*) szanse realizacji wynoszą 50/50
założyciel niniejszego wątku nie ponosi odpowiedzialności za realizację tego oraz jakichkolwiek innych zobowiązaniań
pretensje proszę zgłaszać w założonym przez siebie wątku \"precz z koordynatorem!\"
Czas generowania strony: 0.087 s.
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- wnioski na sezon 2011