Olsztyn miastem pięknej przyrody - Park Podzamcze
- basiad
- Wylogowany
PIOTR HONOROWY TURYSTA
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Wanda Piotrowska
- Wylogowany
Największe gratulacje należą się najbardziej wytrwałemu uczestnikowi PRZEWODNIKA
PIOTROWI
jego hart ducha i obecność na każdej wyprawie,sprawiły że postanowiłam wziąć z Niego przykład i też
"zaliczyć " wszystkie wycieczki.Udało się
Uważam (myślę że nie tylko ja),że bez Piotra to wycieczka nie odbędzie się
Piotrek zasługuje na miano najaktywniejszego uczestnika PRZEWODNIKA CZEKA i moim zdaniem powinien otrzymać tytuł Honorowego Turysty
- Adam Frenszkowski
- Wylogowany
- agaziolk
- Wylogowany
Co do wycieczki to była miła jesienna przechadzka po parku okraszona kilkoma niespodziankami. Magazyn solny zrobił na mnie ogromne wrażenie, nie sądziłam, że tam jest tak fajnie. To aż dziwne, że wczesniej tam nie zawitaliśmy.
Ale dosyć przynudzania zapraszam do obejrzenia zdjęć i do zobaczenia na dzikiej, nielegalnej itp. wycieczce do Iławy.
plus.google.com/photos/10736815125353592.../5934236843737026817
- jer7kow
- Wylogowany
No i jeszcze jedna wycieczka, może znaczek też będzie.
Ważne jest też to, że Forum jest też Aktywne.
Maria
- Wanda Piotrowska
- Wylogowany
Chciałam się pochwalić,że po raz pierwszy od 2008r, w tym roku 2013 udało mi się uczestniczyć we wszystkich wycieczkach cyklu. Jestem szczęśliwą posiadaczką 21 znaczków
- jer7kow
- Wylogowany
plus.google.com/photos/10579927504606380...864207585?banner=pwa
A znajdziecie tam absolutną nowość jak na tego typu albumy: quiz i wszystkie pytanie quizowe (zdjęcia autorstwa Pani B.). Gdybym wcześniej pomyślał o tym poprosił bym Pana Andrzeja o ich przesłanie w formacie jakie wyświetlano na ekranie, ale i tak są czytelne.
Prawdę mówiąc to można by było poprosić o przesłanie pytań na grubo przed quizem w Ratuszu, ale to tylko taka dygresja.
Warto zauważyć, że wszystkie panie z AŻ BMW (oprócz M) zakończyły quiz z nagrodami! Podobnie rzecz się ma z Agnieszką i Adamem, którzy wstawiają swoje osobiste albumy. Można przypuścić, że trud prowadzenia albumów i dyskusje forumowe są wprost proporcjonalne do zajęcia czołowych miejsc quizowych.
A propos! Może Pan Andrzej zamieściłby na forum listę nagrodzonych?
Na koniec jeszcze absolutny hit. Pani B. - a jakże ujawniła co JKK nosi "pod spodem". Dla niewtajemniczonych informacja, jest to smok "Ślepy Strażnik", czyli "Blind Guardian" bohater (smok nie JKK) jednej z gier na PC.
Pozdrawiam i zapraszam do albumu.
Jerzy K. Kowalewicz
- basiad
- Wylogowany
Szkoda,że to juz ostatnia wycieczka....w tym roku starałam sie uczestniczyć we wszystkich wędrówkach a to dzieki sympatycznym uczestnikom i jeszcze sympatyczniejszym przewodnikom,których znajomość tematów podziwiam ze wszech miar!Brawo!!!!!
Pierwszy raz uczestniczyłam w uroczystm zakończeniu projektu i........zostałam wyróżniona nagrodą w quizie w grupie "S" ......tak przyznaje trochę korzystałam z pomocy ale......hmmm ...no cóż pamięć w takiej grupie juz troche zawodzi! Dziekuje pomocnikom!
Dziękuje uczestnikom z przemiłe towarzystwo,pozdrawiam serdecznie i....do zobaczenia na szlaku w przyszłym roku!
- Adam Frenszkowski
- Wylogowany
Na zakończenie cyklu przeprowadzony został zwyczajowy quiz - i tu należą się gratulacje wszystkim zwycięzcom Pierwszą nagrodę w kategorii juniorów zgarnął zupełnie nieoczekiwanie jakiś nieznany bliżej osobnik - zapewne ściągał, ale niech mu będzie - też mu pogratulujemy
Na zakończenie należą się podziękowania wszystkim przewodnikom prowadzącym w tym roku nasze wycieczki i spacery za zaangażowanie włożone w przygotowanie i profesjonalne poprowadzenie imprez turystycznych w ramach naszego cyklu.
No i oczywiście na koniec trochę zdjęć z dzisiejszego spaceru. Po raz pierwszy udało mi się wyprzedzić w zaprezentowaniu zdjęć Agnieszkę i ekipę BMW Miłego oglądania!
plus.google.com/photos/10738603381488789.../5933914233115557585
Czekam niecierpliwie na albumy pozostałych autorów zdjęć
Do zobaczenia za dwa tygodnie na zakazanej wycieczce do Iławy!
- Wanda Piotrowska
- Wylogowany
Dzisiejsza wycieczka była ostatnią z cyklu PRZEWODNIK CZEKA w tegorocznej akcji Olsztyn Aktywnie.
Pani Joanna Mariuk stworzyła tak ciepłą i "słoneczną" atmosferę,że nawet nie zauważyliśmy braku słońca Spacerowaliśmy po Parku Podzamcze oglądając rzeźby i podziwiając piękno przyrody.
Byliśmy w magazynie solnym, "spróbowaliśmy " : "odrobinę luksusu" w Willi Mordu ( Casablence) oraz trochę kultury czytając starodruki w Bibliotece Pedagogicznej Zakończyliśmy tradycyjnie Quizem.
Emocje z nim związane tak nas rozgrzały, że co poniektórzy uczestnicy próbowali zdejmować koszulki
Dziękujemy wszystkim przewodnikom za pracę włożoną w przygotowywanie wycieczek, za ciekawie
i niejednokrotnie z humorem przedstawione wiadomości o odwiedzanych przez nas miejscach oraz za prowadzenie nas w "nieznane". Już teraz myślimy o następnych razem z Wami wycieczkach
- basiad
- Wylogowany
- Adam Frenszkowski
- Wylogowany
- basiad
- Wylogowany
- Adam Frenszkowski
- Wylogowany
- Andrzej Bobrowicz
- Autor
- Wylogowany
Andrzej Bobrowicz
- Adam Frenszkowski
- Wylogowany
- Andrzej Bobrowicz
- Autor
- Wylogowany
Andrzej Bobrowicz
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Przewodnik czeka
- Olsztyn miastem pięknej przyrody - Park Podzamcze