rajd szlakiem kopernikowskim
- i bike you*
- Wylogowany
a jeśli liczysz na pulę \'zaawansowaną\', to kupony tej loterii będą rozdawane na naszej najblizszej wycieczce, tj, 11 czerwca (Gościniec Niborski).
koszulek na pewno wystarczy na losowania zaplanowane do końca projektu w tym roku (październik), więc myślę (mam nadzieję), że powoli wszyscy będą w nie wyposażeni przez kochanego i solidnego sponsora- sklepy sportowe Olimp >> olimpolsztyn.pl/sklep.php
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- marcin
- Wylogowany
- pawelr
- Wylogowany
- i bike you*
- Wylogowany
No to OlimpBikeTeam rośnie w siłę
Zobaczycie, w miarę przybywania szczęsliwców wyposażonych w te koszulki w terenie zaczną nazywać nas Smerfy
Już zacznijmy zaklepywać sobie poszczególne imiona tych postaci z kreskówki.
Ojej, Smerfetka była tylko jedna...
pzdr!
- Madzia
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
- honor
- Wylogowany
Tajemniczy obiekt w Chruścielu to wojskowy radar dalekiego zasięgu.
gazetaolsztynska.pl/NATO-stawia-radar-dalekiego-zasiegu,65720
- GrzesiekG
- Wylogowany
- kr0peczka
- Autor
- Wylogowany
Odbiór w sklepie sportowym \'\'Olimp\'\' ul . Prosta 38 Olsztyn\"
Yes, yes, yes!!! Wygrałam koszulkę, której wszyscy zazdrościliśmy Mirkowi Komu się jeszcze poszczęściło???
- i bike you*
- Wylogowany
Przejechaliśmy wspólnie 165 km ze średnią 17,9 km/h.
Równą setką km zamknęliśmy pierwszy dzień wycieczki.
^ oto ekipa zainteresowana poranną rozgrzewką na odcinku Las Miejski - Dobre Miasto.
Reszta w tym momencie (o 6:3o) jeszcze spała, ponieważ pociąg, w którym mieliśmy się ostatecznie wszyscy spotkać odjeżdżał z Olsztyna dopiero po 9:oo.
^ \"warmińskie asfalty\" w okolicach Cerkiewnika...
^ gdzie tylko się dało, korzystaliśmy z sieci szlaków oznakowanych przez Warmiński Zakątek:
www.warminskizakatek.com.pl/wz/index.php?site=szlaki/szlaki_all
^ najazd na Glotowo. Postoju tam jednak nie było, ponieważ: a) w sezonie co najmniej jedna trasa będzie wiodła w te rejony, b) mieliśmy niespodziewanie mało czasu na dotarcie do dworca w Dobrym Mieście
^ uff, udało się. Teraz tylko kilka minut oczekiwania na szynobus...
^ ... a po wejściu do środka zajmujemy sobą+rowerami+bagażami większą jego część
^ pierwszy wykładzik przewodnicki Krzyśka na cmentarzu żołnierzy radzieckich w Braniewie.
^ po 12 km od Braniewa, przy słonecznej pogodzie, napieramy na Frombork.
^ po uiszczeniu myta za zwiedzanie szeregu miejsc (dwie osobne kasy w dwóch różnych miejscach oraz cennik z wyszczególnieniem wejścia do każdego fromborskiego zabytkowego kąta) nareszcie kierujemy się na bramę wejściową do zespołu katedralnego na wzgórzu (pl.wikipedia.org/wiki/Frombork).
^ moje zwiedzanie tu się niestety kończy, ponieważ w okolicy tak tłumnie odwiedzanego przez turystów miejsca brakuje bezpiecznego parkingu dla kilkunastu rowerów...
^ tymczasem ekipa poznaje zabytki, przemieszcza się z prawa na lewo, z lewa na prawo, a tutaj z lewa poszła w górę- na wieżę Radziejowskiego.
^ Krzysiek pomyślał także o mnie, dzięki czemu ja też odwiedziłem wieżę i mogłem podziwiać panoramę okolicy. Krzysiek dwoi się przy lunecie
^ po obiedzie i zakupach we Fromborku zaczynamy myśleć o noclegu, a do tego potrzebne jest przejechanie jeszcze km 60 km... Tutaj spotkanie z młodocianymi rowerzystami na zabytkowym moście nad rzeką Bauda.
^ poszczególne osoby nie jechały oczywiście identycznym tempem z pozostałymi, więc zbieraliśmy się \"do kupy\" na kluczowych skrzyżowaniach.
^ a już myślałem, że zdemaskowałem supertajny obiekt Nadal nie wiem co to jest, ale na pewno pomyliłem się mówiąc, że nie ma go na mapie >> maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl...84,0.010954&t=h&z=17
^ miła gościna w gospodarstwie agroturystycznym \"Pod Kasztanami\" (podkasztanami.agro.pl/).
Kolacja w gronie tych, co nie zainteresowali się tv plazmą na piętrze i emitowanymi tam Smurfami
^ Niedzielny poranek (9:17, czyli według planu z poprzedniego dnia o 17 minut spóźnieni...) i ostatnia fota. Za kasztanami widok na budynek \"Pod Kasztanami\".
^ Orneta > gotycki Ratusz z 1351 r.
^ odwiedziny w Ornecie > gotycki kościół parafialny św. Jana Chrzciciela i Jana Ewangelisty.
^ mały postój przed Urzędem Gminy Lubomino.
^ odcinek Lubomino - Dobre Miasto miał dla chętnych \"ekskluzywny\" charakter. Zamiast krótko, było długo, zamiast asfaltu były szutry i \"warmińskie asfalty\" ,zamiast spokoju było niemal treningowo, zamiast uśmiechów były... szerokie uśmiechy
Tu Honor ściga się już ze schodzącym z tylnej dętki powietrzem.
^ ekskluzywny team.
^ ekskluzywny team.
^ ekskluzywny team.
^ spotkanie z ekipą realizującą wariant asfaltowy. Zbieranie sił przed ostatnimi kilometrami. Pojawiły się poważnie brzmiące głosy o zapakowaniu się w autobus
^ rowerowy pit stop.
^ zbiórka w Dywitach.
^ sweet focia całej ekipy w Lesie Miejskim.
foto: Mirek Arczak
Dzięki wszystkim za udział.
Do zobaczenia na następnej wycieczce 2-dniowej we wrześniu.
- Krusk
picasaweb.google.com/pszczolakrystian/Frombork#
- tadeusz
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
pozdrowery
PS.Mirek oryginalnie poradził sobie z problemem hehe iscie w stylu McGyvera..,walcz Mirek o kabel bo ciekaw jestem dalszej galerii pzdr
- pawelr
- Wylogowany
- i bike you*
- Wylogowany
Przy powrocie do Olsztyna zapowiedziałem zamieszczenie relacji \"dziś wieczorem\". Chciałem być bardzo sumienny i zabrałem się za to późnym popołudniem, ale niestety szybko ostygłem, ponieważ kabel niezbędny do zgrania fotek z aparatu pojechał z plecakiem mojej lubej na kilka dni...
Postanowiłem, że nawet jeśli będę musiał ręcznie namalować z pamięci choć kilka obrazków z tych dwóch dni, to wezmę się za to
Na szczęście McGajwer wespół z Pomysłowym Dobromirem i Adamem Słodowym podpowiedzieli mi pewne rozwiązanie, które pozwoli choć połowicznie zrealizować obietnicę
Zamieszczam fotki wyświetlacza w aparacie robione aparatem w telefonie (do którego akurat kabel był) To wszystko, rzecz jasna, w ramach zapowiedzi szerszej relacji z \"normalnymi\" zdjęciami.
^ oczekiwanie na szynobus w Dobrym Mieście.
^ natarcie prawym skrzydłem na Frombork...
^ ...a tutaj już frontalny atak na tamtejsze zabytki.
^ nawet my musieliśmy czasami odpoczywać
^ tajmniczy obiekt w okolicach wsi Chruściel.
^ pierwsza w historii \"Olsztyn.Aktywnie!\" wspólna kolacja uczestników imprezy
^ Krzysiek namówił nas do odwiedzenia Ornety.
^ w drodze powrotnej był także wariant \"exkluzywnie aktywny\" na odcinku Lubomino - Dobre Miasto.
^ na kilka minut przed zakończeniem wyjazdu.
- GrzesiekG
- Wylogowany
Jak było? Był to mój pierwszy dwudniowy wyjazd rowerem, trochę się tym stresowałem, ale niepotrzebnie. Obyło się bez większych przygód (nie licząc mojego przyspieszonego kursu szycia obuwia), pogoda również dopisała i nie popsuła nam sobotnich planów. Tempo i ekipa były takie, że z przyjemnością przejechałbym jeszcze drugie tyle
Warto było ruszyć się z domu, bo człowiek i pojeździł, i pozwiedzał ciekawe miejsca, i przede wszystkim zintegrował się trochę z tą naszą Aktywną grupą. Ahh i obejrzał wreszcie smerfy ;>
- Madzia
- Wylogowany
- michal4r
- Wylogowany
- michal4r
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- rajd szlakiem kopernikowskim