Mazovia MTB maraton w Olsztynie 06.05.2012
- TomaszK
- Autor
- Wylogowany
aha, jeszcze na koniec niezbyt fajowo mi się marzło w oczekiwaniu na losowanie tomboli...
koniec końców jednak miałem odrobinę szczęścia i wzbogaciłem się o okulary i bidon
gdzie uderzacie na Mazovię kolejny raz?
Jeśli Mazovia poprawi się organizacja po ostatnim incydencie to polecam:
Supraśl - piękna trasa, bardzo techniczne zjazdy
Ełk - szybka, szutrowa ale z ok.15km singlem, może dadzą podjazd i zjazd na górę z krzyżem (rok temu zabrakło).
Orzysz, Ciechanów to nowość.
Pozostałe są daleko lub nudne.
Z cyklu maratonów Skandia polecam Gdańsk, prawdziwe góry z prawie 5km podjazdem. Bytów to nowość ale tereny są godne polecenia.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Pawelec
- Wylogowany
- KamilN
- Wylogowany
Jest wstępny plan jechać do Torunia .
Z 5 sektora może być całkiem interesująco .
to jest niezla opcja, w sumie pisze sie
- honor
- Wylogowany
Z 5 sektora może być całkiem interesująco .
- i bike you*
- Wylogowany
koniec końców jednak miałem odrobinę szczęścia i wzbogaciłem się o okulary i bidon
gdzie uderzacie na Mazovię kolejny raz?
- Gawlus
- Wylogowany
Marcin - gratuluję 6 sektora. Ja muszę zadowolić się sektorem 9.
- honor
- Wylogowany
Na mecie był oczywiście czas na pogaduchy i analizę wyścigu .
- i bike you*
- Wylogowany
tak to biedactwo wyglądało tuż za metą:
parę minut później było już milej
Pan za mną musiał \"odsapnąć\" o wiele dłużej
Pozdrowienia dla Pana!
- marcin
- Wylogowany
Maraton z perspektywy mojego siodełka (i tylko z tej perspektywy oceniam) udany. Dał niezły wycisk. Niestety nie wytrzymałem kondycyjnie i od Linowa straciłem trochę czasu. A mogło być lepiej.[/url]
Merida waleczna była najlepiej wspominam podjazd brukiem w Rusi,tam dojechałem sporą grupę mielących powoli pod góre lewą stroną,z prawej było łatwiej wyprzedziłem wszystkich a to takie budujące niestety przed linowem pojechałem w lewo i straciłem kilka minut nakładając ok 3km z tego powodu mam niedosyt bo kilku znajomych uciekło mi przed linowem ale wjazd z 11 do 6 sektora mnie zadowala
- KMarcel
- Wylogowany
Piękne podjazdy, świetne zjazdy zakończone ciasnymi oporami na piach. Technika się liczyła. Miła rywalizacja na trasie. To było super. Tomek, wielkie podziękowania dla Ciebie za pracę.
Nie wypowiadam się nt. zawirowań z wynikami i podobnymi sprawami. Nie mam siły na nerwy i szkoda mojego zdrowia.
Odnośnie \"Warmia MTB Marathon\" Po co? Jest przecież Korona Północy. Moim zdaniem, jeśli chcemy mieć własny maraton pod Olsztynem, powinniśmy uderzyć np. do nich. Są już 4 imprezy. Wystarczy zorganizować \"naszą\" i włączyć do cyklu. Jeśli będą możliwości można stworzyć dwie eliminacje. Bazę terenową mamy. Tylko trzeba osób, którym będzie się chciało. Nie dla pieniędzy, tylko dla maratonu, żeby się odbył, żeby była wspaniała zabawa. Bo pieniądze zabijają piękno sportu.
I jak w Bratianie, nie trzeba robić pętli 60km, tylko coś krótszego jeżdżonego x2, x3 lub x4. Łatwiej to wtedy opanować, zabezpieczyć itd.
Myślę, że sporo osób wie o co chodzi, dla niezorientowanych link:
Wyścig u Brata Jana
- marcin
- Wylogowany
- bruno
- Wylogowany
- krispi
- Wylogowany
brzmi dumnie i tego się będzie trzeba trzymać.
Należy zarejestrować firmę pod tą nazwą i ... działać.
- TomaszK
- Autor
- Wylogowany
Najlepiej jakby znaleźli się lokalni organizatorzy.
- i bike you*
- Wylogowany
na szczęście jest jeszcze kilka innych możliwości
mam nadzieję, że Wasze obserwacje z trasy i miasteczka zawodów dadzą podstawę (np. w OSiRze) do tego, aby dokładnie przemyśleć kolejne zaproszenie Mazovii.
W tamtym roku osobiście optowałem za tym cyklem w Olsztynie, ale po wielu doniesieniach nt. wpadek mam podstawy, żeby zachęcać do wypróbowania innej formy organzowania maratonów w Olsztynie. Bo bez wątpienia potencjał MTB jest w mieście + regionie i trzeba z niego korzystać!
- marcin
- Wylogowany
Druga rzecz to bałagan który pozostał na trasie,organanizator jest zobowiązany do posprzątania po sobie tymczasem szybko wszystko zwinięto,gruba kasa od miasta wzięta a śmieci zostały,na domiar złego p Zamana próbował wykorzystac WKR do sprzatniecia trasy w miare mozliwości no smiech na sali. WKR z tego co wiadomo odmówił wobec czego członkowie klubu mają podobno zawieszone rabaty na kolejne edycje maratonu. Widac dla pana Zamany liczy sie tylko kaska i marketing.Maratony co tydzień a obsługa ograniczona do minimum. Typowa impreza nastawiona na ilosc ,nie na jakośc. Dlatego mielismy w Olsztynie taki bałagan,szkoda bo sam maraton to mega przygoda dla nas,uczestników ,i tego nic nie zepsuje ale niech to wszystko ma ręce i nogi a nie cyrk na kołach.
Panie Lang zapraszamy do Olsztyna.
- bruno
- Wylogowany
Zastanawiam się jaką satysfakcje mają ludzie którzy skracali sobie trasę (szczególnie na poligonie pod wieżą ostry zjazd i podjazd)... a organizator i tak nie zwracał na takie przypadki uwagi. Niby to zabawa ale płacimy za start i zasady jakieś obowiązują.
- KamilN
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
jesli nie działa pierwszy ,klinkąc tutaj:
picasaweb.google.com/1165144171640781194.../5740221411478557522
Kto nie jechał może zobaczyc film z pierwszych km od startu,kamera jechała z 7 sektora czyli przed nami. Górka za Bartążkiem z premia Autolandu zaskoczyła wszystkich równo hehe
- honor
- Wylogowany
Gratuluję wszystkim wyników . Zabawa była przednia, pogoda prawdę mówiąc dopisała bo mogło być gorzej. Fajnie, że po raz kolejny mogliśmy się sprawdzić na trasie maratonu na naszych lokalnych dróżkach i górkach. Ci co nie jechali niech żałują. O!
Organizator niech się wstydzi bałaganu jaki pozostał, za rok będzie bieda, że nie ma pozwoleń na przejazd.
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- Mazovia MTB maraton w Olsztynie 06.05.2012