11 Listopada - Trójkąt Lidzbarski
- marcin
- Autor
- Wylogowany
po drugiej stronie torow
kto mial kkaski tez mial lzej,zwiedzajac mroczne ruiny i korytarze latwo znalezc guza,latarki bardzo sie przydaly w nastepnym obiekcie
warto bylo porzucic rowery i przeczesac kawalek lasu z daleka od drogi,mozna znalezc takie perelki jak ten unikatowy schron obserwacyjny z kopula peryskopu typ 44P8. Zeby do niego wlezc trzeba miec latarke,schron ma kilka pomieszczen ,korytarze i zasypane tajemne przejscie gdzies dalej ..
widok od gory
widok z dolu
wejscie
widok ze skarpy
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- majkel
- Wylogowany
marcin napisał: my tam jeszcze wrócimy,bynajmniej ja zamierzam tam jeszcze powęszyć.Na wiosne byćmoże zrobimy następną wyprawe do trójkąta.
Jeśli śnieg nie spadnie za szybko, to można by jeszcze w tym roku tam pojechać. Pozostało jeszcze sporo bardzo dobrze zachowanych bunkrów w okolicach Mingajn i Kaszun. Zakładając, że start byłby w Ornecie, dystans trasy wyniósłby około 60 km.
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- marcin
- Autor
- Wylogowany
pamiatkowa tablica(miejscowosc Plebania Wolka za Moragiem)
o jeden most za daleko..ostatni wiadukt na kolejowym szlaku,dalej sie nie da..wdrapalismy sie na gore i w prawo do asfaltu.
przystanek na moscie,podziwiamy widoki
Orneta wita gosci
po zaprowiantowaniu na starowce w Ornecie,z plecakami pelnymi jedzenia i picia ruszylismy w las,po 40min dotarlismy w rejon ktory nas najbardziej interesowal,pierwszy okazal sie zniszczony,drugi schron okazal sie w dobrym stanie (schron obserwacyjny z nisza zewnetrzna)
przeprawa przez tory ,jakby kogos to interesowalo dodam ze z Ornety pojechalismy droga na Glebiska,w lesie skrecilismy w prawo ,mijajac teren bylego bomboskladu lotniczego(na mapie z lokacja) po kilku minutach jazdy trzeba zejsc z roweru i szukac na lewo od drogi:) po odnalezieniu dwoch obiektow ruszylismy dalej na wschod ,przecinajac linie kolejowa dotarlismy do szosy na Henrykowo,tam druga czesc poszukiwan.. Cdn
- marcin
- Autor
- Wylogowany
pierwsza ciekawostka historyczna byl pomnik gen von Anrep w miejscu w ktorym trafila go francuzka kula w 1807 podczas kampani napolenskiej.
- marcin
- Autor
- Wylogowany
my tam jeszcze wrócimy,bynajmniej ja zamierzam tam jeszcze powęszyć.Na wiosne byćmoże zrobimy następną wyprawe do trójkąta. Czuwaj!
ps. pisz do mnie na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- geodeta
- Wylogowany
- marcin
- Autor
- Wylogowany
ps. kilka fotek postaram sie wrzucić niebawem,przy okazji prośba do Marka który miał porządny aparat-jesli masz możliwośc wklej na forum swoje fotki,ja niestety nadal mam niesprawny sprzęt więc mam tylko fotki "komórkowe"
trasa: www.endomondo.com/workouts/267746384?cou...sure=metric&o=course
- Maro
- Wylogowany
ścieżka rowerowa Morąg-Orneta, troszkę zarośnięta.
- marcin
- Autor
- Wylogowany
- marcin
- Autor
- Wylogowany
Podjazd do Moraga to dobry pomysl wiec zdecydujemy na zbiorce jaki wariant wybrac,jestem za tym by trase skrocic,moje kontuzjowane kolano tez tak mysli .
Mape z lokacja bunkrow oczywiscie mam.
- geodeta
- Wylogowany
- geodeta
- Wylogowany
- marcin
- Autor
- Wylogowany
www.lasy.gov.pl/zakladki/aktualnosci/nad...nkry-odkryte-na-nowo
- marcin
- Autor
- Wylogowany
Rajd będzie kolejowo-rowerowy tzn podjazd pociągiem do Gamerek gdzie desantujemy sie na rowery i ruszymy w trase do Ornety i usiane bunkrami okolice Henrykowa.Powrót na rowerach, dystans do przejechania ok 100km.
Czas jazdy ustalam na nielimitowany,tzn jeśli będa chętni jezdzimy do mroku
Zbiórka 11.11.2013 (poniedziałek) Dworzec Olsztyn Zachodni,odjazd pociągu 7:53
(jesli bedzie mocniejszy deszcz rajd bedzie anulowany)
prowadzący: ja i majkel
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- 11 Listopada - Trójkąt Lidzbarski