CODZIENNE JAZDY - WSPÓLNE WYPRAWY
- jarek3325
- Wylogowany
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- jarek3325
- Wylogowany
Przesyłam fotorelację z tego rajdu.
plus.google.com/u/0/10728504727812375357...07285047278123753571
- jarek3325
- Wylogowany
Nie tylko zwiedzaliśmy Bieszczady na rowerach, ale także zdobyliśmy najwyższy szczyt w Bieszczadach tzn. Tarnicę. Oprócz tego pojechaliśmy samochodami na Słowację, do Spiskiego Hradu, aby obejrzeć ruiny XIII- wiecznego zamku. Nagrodą za trud na szlakach były mega posiłki na naszej kwaterze. Pierwszego dnia zdobyliśmy na rowerach szczyt Jasło (1153 n.p.m.). Przejechaliśmy zaledwie 25 kilometrów, ale większość trasy prowadziliśmy nasze rowery pod górę, gdyż trafiliśmy na szlak pieszy.
Drugiego dnia pojechaliśmy na zaporę nad j. Soliną. Trzeciego dnia zdobyliśmy bez rowerów najwyższy szczyt Tarnicę. Czwartego dnia zdobyliśmy przełęcz Żebraka. Piątego dnia wybraliśmy się autami na Słowację do Spiskiego Hradu, aby zwiedzić ruiny zamku z XIII wieku. Szóstego dnia kręciliśmy się po okolicach Cisnej, odwiedzając m .in. rezerwat Sine Wiry. Bieszczady są piękne i dzikie, co dodaje im uroku. Warto tu wracać, zwłaszcza jesienią. Dziękujemy Markowi za perfekcyjnie przygotowany rajd.
Pełna galeria tutaj.
Foto Jarosław Jarek Romanowski
plus.google.com/107285047278123753571/posts/Tp4dFMcgPnY
- damian88oln
- Wylogowany
Zbiórka pod Biedronką przy Bartąskiej o godzinie 11:00.
Zjeżdżaj się kto może !
Na rajdzie stawiło się 6 osób : Ania, Ewa, Andżelika, Leszek, Stanisław i Damian. Pokonaliśmy zamierzoną trasę wokół jeziora Pluszne, pogoda była bardzo ładna.
Foteczka przy plaży w Pluskach :
- marcin
- Wylogowany
Dystans ok 110km,start np o 8:00 z pomostu zubra nad j.Dlugim
- marcin
- Wylogowany
- i bike you*
- Wylogowany
Może warto założyć osobny wątek w celu informowania/motywowania/zbierania ekipy/chwalenia się gościnnymi występami na polu innych aktywności niż rowery zaawansowano-dzikie?
p.s. Oczywiście brawka wszystkim za wyniki
Osobiście mi zabrakło właśnie motywacji do wspólnego biegu. Wydawało mi się, że nikt znajomy nie pobiegnie, a jakoś nie miałem wielkiego parcia na ten start. Info o grupowym występie bardzo by mi pomogło
- kr0peczka
- Wylogowany
Przed:
...i po:
- jarek3325
- Wylogowany
Przypominam że tydzień temu 22 maja odbył się rajd do Starych Jabłonek. Mimo skwaru na zbiórce zjawiło się 6 rowerzystów: Leszek, Tadek, Jurek, Ania, Darek i moja skromna osoba. Jechaliśmy przez Gronity-Sząbruk- Unieszewo- Guzowy Piec- Stare Jabłonki- Guzowy Piec-Majdy- Dorotowo. Na moim liczniku wyskoczyło 92 kilosy.
Dołączam fotolerację.
plus.google.com/107285047278123753571/posts/U1RGDKWDUaR
- jarek3325
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
w godzinach porannych odjazd pociagiem do Ostrody i rajd do Grunwaldu na tamtejsza majowke i zawody lucznictwa konnego.
Trasa mniejwiecej taka: Ostroda,Brzydowo,Bednarki,Pietrzwald (Dylewska Gora),Glaznoty,Grunwald,Olsztynek,Olsztyn. Dystans max. 90km
kto chetny? Trzeba tylko sprawdzic o ktorej odjezdza pociag do Ostrody.
- damian88oln
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
- jarek3325
- Wylogowany
- jarek3325
- Wylogowany
- jarek3325
- Wylogowany
- dziadek
- Wylogowany
Padło zapytanie - odpowiadam:
Rajd dziki nr.21 "Szlakiem klasztorów warmińskich".(rok 2012)
Jechaliśmy tą trasą z Lidzbarka do Ornety.
Po przejechaniu napisałem e-mila do "Dróg Powiatowych" w Lidzbarku z uwagami i "kilkoma fotkami".
Do chwili obecnej nie dostałem odpowiedzi - po polsku "olali temat" i piszącego.
"dziadek"
PS:
Ja kopię-emila(wysłanego) usunąłem podczas "porządkowamia" wiadomości.
- i bike you*
- Wylogowany
czy ktoś może wskazać link do relacji z dzikusowego zapoznania z trasą Orneta-Lidzbark? Na pewno była taka wycieczka, ale w gąszczu tematów nie mogę namierzyć.
Dzięki!
przy okazji praktyczna prośba, aby przy zakładaniu nowych tematów starać się zawrzeć element orientujący dokąd poprowadzi trasa (nazwa "głównej" miejscowości na trasie, kraina geograficzna, rzeka, charakterystyczny obiekt, itp..). To bardzo ułatwia późniejsze wyszukanie (kiedy już nie ma się w pamięci czego dotyczy temat np. "Rajd dziki nr ..."
Ja dosyć często podrzucam linki z naszych/Waszych opisów tras dla osób, które potrzebują takiej wizytówki z danego terenu. Odbiorcy tych informacji bardzo sobie chwalą, że udało nam/Wam się tak dokładnie przeczesać na rowerach powiat olsztyński (+ czasami jeszcze dalej)
- marcin
- Wylogowany
Spotkanie przy ul.Pilsudskiego,sklep Kolarzyk (dawny Cezal kolo Michelina)
godz.11
- jarek3325
- Wylogowany
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- CODZIENNE JAZDY - WSPÓLNE WYPRAWY