CODZIENNE JAZDY - WSPÓLNE WYPRAWY
- krispi
- Wylogowany
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- marcin
- Wylogowany
Na pytanie kr0peczki odpowiem że pojechało nas trzech,dokuczał mrozny huragan na polach za Dąbrówką ale misję trzeba było kontynuowac.
jarek napisał że prowadzilismy rowerki przez połowe drogi, aż tak zle nie było,spacerki byly kilkuminutowe tam gdzie nie dało sie przejechac.
Zamieszczam kilka fotek z trasy:
takie warunki panują w lesie
po drodze małe góry
pejzaż z przydroznej ambony
Dolina Łyny przed Knopinem
..znowu lód! (jez.Duża Pupla,Leśnictwo Buki)
zmarznięci docieramy do struśiowej Gospody
fala gorąca bijąca od kominka,wybawienie dla zmarzniętych rowerzystów. Przy okazji przymiarka do nowego kasku na sezon Toczek do jazdy konnej chyba się przyda;
Gospodę opuszczamy w zimowej zamieci,jak dla mnie najciekawszy odcinek,wiatr sie troche uspokoił,w zamien zima sypnęła nam śniegiem po oczach.
znowu lód!
szlif prezesa
.. i już wszyscy grzecznie prowadzą,śnieg przykrył skutecznie wszystkie lodowe pułapki,dalej byliśmy już doswiadczeni i dojechalsmy bez upadków.
Pozdrowienia i byle do wiosny.
- majkel
- Wylogowany
Pewnie jeleń nastukał...Kto zgadnie co to i czyje toto złoto
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- jarek3325
- Wylogowany
Tak jechaliśmy.
www.endomondo.com/workouts/165904208
- kr0peczka
- Wylogowany
A nesquik\'i - obstawiam sarnę. Albo łosia. Albo ktoś zgubił trochę pelletu
- marcin
- Wylogowany
PS.krispi ja mysle że to zajęcze bobki
- damian88oln
- Wylogowany
O jaaa że się chciało ja ostatnio 60km machnąłem i już z deka ciężko było pierwsza jazda taka większa od jesieni.Dziś zrobiłem 120 kilosów do Nidzicy.
krispi napisał:
Coś się udało.
Kto zgadnie co to i czyje toto złoto :
Dla ułatwienia dodam, że to nie moje ... he, he !
Nagroda ? Jakaś skromna będzie ...
Może kozie kaky ?
- krispi
- Wylogowany
- krispi
- Wylogowany
Ja kondycję próbuję złapać w ,,chodziarstwie\'\'. Dziś w planach Łyna-Bolejny-Wólka Orłowska-Orłowo-źródliska Łyny-Łyna, może coś spalę ... po drodze.
- marcin
- Wylogowany
Obecny. Mam nadzieję że dam radę pojechać. Dziś zrobiłem 120 kilosów do Nidzicy.
brawo,przy takiej wietrznej aurze to konkretny wyczyn.
Kwalifikujesz sie do letnich wypraw formatu Giga >100km które będziemy realizowac w sezonie,są takie plany a pomysłów nie brakuje.
Prognozy na niedziele są nieubłagane,będzie śnieg w godzinach przedpołudniowych i może dokuczac wiatr a to oznacza że będzie to ostatnie tchnienie zimy.
W razie skrajnie niekorzystnych warunków pojedziemy krócej.
- jarek3325
- Wylogowany
- marcin
- Wylogowany
Prognoza przewiduje opady śniegu i wiatr wschodni,ale na śmiałków czeka grzaniec w DM.
Zbiórka koło Tesco na zatorzu 9:30.
- i bike you*
- Wylogowany
bez pomocy i zerkania na kolejne posty odgadłem, że to zimowe oblicze jez. Bartążek
ja teraz mało jeżdżę poza miejskimi kilkunastoma km dziennie. biegam za to regularnie
zachęcam do jakiejkolwiek aktywności na powietrzu, żeby Was w marcu/kwietniu tzw. \"sezon\" nie zaskoczył ze słabszą formą Potem będzie trudno nadgonić przesiedziane w fotelu zimowe miesiące.
pzdr!
- marcin
- Wylogowany
Tydzień wczesniej jezdziłem nad Ustrychem wschodnim brzegiem i nietrudno było dostrzec wilcze ślady,powoli toczyłem sie tym tropem i okazało sie że było ich więcej.Gdy wracałem w strone Olsztyna było już troche ciemno i przyznam że adrenalina troche skacze gdy rower grzęznie w śniegu i nie można przyśpieszyc w razie czego,z drugiej strony tez miałem cichą nadzieje że spotkam wilka ,towarzyszy wtedy dziwne wrażenie że one gdzieś tu są i obserwują ,dziwne uczucie troche graniczące ze strachem.Przyznam że po kilku godzinach marzyłem tylko aby jak najszybciej dotrzec do miasta..
ślad wilka nad Ustrychem
- krispi
- Wylogowany
Pozdrower dla wszystkich dzikich aktywnych.
P.S. A któż to śmie mxc oklaski zabierać ? Nieładnie.
- marcin
- Wylogowany
za prędkośc i prawidłowośc
- dziadek
- Wylogowany
\"dziadek\"
- marcin
- Wylogowany
A może jezdzimy ale sie nie chwalimy?
Zima w tym roku słaba,trudno trafic dobre warunki do jazdy rowerem bo pogoda wietrzna i mrozna albo odwilż i chlapa , w miniony wekend było jednak całkiem niezle i korzystając z okazji ruszyłem na leśne enduro po Rezerwacie Lasu Warmińskiego, zaliczyłem tzw singieltrack wzdłuż Łyny za Rusią w poszukiwaniu zaginionej osady Sójka i pozostałości młyna który istniał tam w czasach przedwojennych. Nie obyło sie bez pieszej wędrówki po stromych brzegach Łyny za mostem w Sójce także był to wypad rowerowo pieszy.
Po wędrówkach w Sójce pojechałem nad Jełguń, okrażyłem jeziorko i skierowałem się w kierunku Zazdrości (drogi nieużywane ciężkie do jazdy bo śnieg mokrawy i głęboki , średnia prędkośc 10km/h w porywach do 15) lekko nie było, wracałem w mokrych skarpetach i paluchy marzły u nóg, poza tym cieplutko.
Z dzikiej zwierzyny widziałem stada jeleni i biegające po śniegu ryjówki co chyba można przyjąc za dobrą wróżbe że wiosna nadchodzi, no ale zobaczymy kiedy nadejdzie
Na długie zimowe wieczory wrzucam galerie fotek które zrobiłem po drodze, las jest bajeczny
picasaweb.google.com/1182972283469571446.../5843753985271963426
PS. Mały konkurs dla regionalistów, jakie to jezioro na zdj. dodam że w bliskości Olsztyna.
Nagroda skromna, kto pierszy zgadnie ma plusa na forum, tzn z zielonej łapki
- marcin
- Wylogowany
.. postaramy się wykręcić mniej niż setkę
Myśle jednak że setka będzie w zasięgu
Poprawiła sie trochę pogoda,przeszywający wiatr słabnie co ma bezpośredni wpływ na termikę ciała,z resztą jak wiemy z doświadczenia,w lesie nie wieje.
Drogi są już dobrze rozjeżdzone i rower toczy się z małym oporem,wystarczy tylko szczelnie sie ubrac i jest przyjemnośc z jazdy..
Jesli jednak ktoś by się zdecydował wziąc udział to oczywiście pojedziemy odpowiednio na skróty tak by wszyscy byli zadowoleni.
- majkel
- Wylogowany
Fatal error: Call to undefined method CKunenaTools::getEMailToList() in /home/users/aktywnie/public_html/components/com_kunena/template/default/post.php on line 444
- Jesteś tutaj:
- Home
- Forum
- Olsztyn. Aktywnie!
- Rajdy długie (zaawansowane)
- CODZIENNE JAZDY - WSPÓLNE WYPRAWY